Трима нови футболисти привлечени във ФК "Етър"

Спорт

15-01-2019, 12:30

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

„Отборът е окомплектован преди началото на полусезона”, каза Краси Балъков

Трима нови футболисти са привлечени към ФК "Етър" във Велико Търново за пролетния полусезон. Това обяви днес главният мениджър на тима Красимир Балъков. По думите му, до дни с виолетовите ще подпише опитният Здравко Илиев, който идва от "Верея" (Стара Загора) и ще запълни дясната страна в отбора. Младите играчи Сашо Георгиев и Милчо Ангелов вече също са част от тима на "Етър". Милчо Ангелов пристига от "Славия" , където е играл като централен нападател, а Георгиев - от "Септември"( Сф), където е бил на позиция ляв бек.

„Договорът на Румен Руменов е продължен, подновени са и договорите на Ники Колев, и Пламен Гълъбов. Отборът е окомплектован преди началото на полусезона, разполагаме с 24 футболисти, по двама на всяка позиция“, заяви Балъков. Според него, вторият сезон ще е по-натоварен и ще изисква повече мобилизация, тъй като в предходния за пет месеца са играни 20 мача, а сега за три месеца ще се играят също 20 мача.

От 17 януари до 1 февруари виолетовите са на тренировъчен лагер в Турция. Те ще играят четири контроли с чужди отбори. На 20 януари ще се срещнат с „Динамо“ (Загреб), на 23 януари – с „Лех“ (Познан0, на 26 януари- с датския „Олборг“, а на 30 януари – с германския „Кемниц“ . На 8 февруари „Етър“ ще играе приятелски мач с „Литекс“ и официално ще представи отбора пред феновете на стадион „Ивайло“. Срещата започва в 15.00 часа.

„Целите на отбора остават същите като в първия полусезон. Продължаваме да трупаме точки, за да останем в А група. Що се отнася до купата на България, продължаваме да се борим да преминем напред, за да играем на полуфинал“, Балъков. Президентът на ФК „Етър“ Александър Нанков допълни, че отборът се е надградил и продължава да върви в правилната посока, въпреки многобройните скептици при назначаването на Балъков за главен мениджър.

„Благодарение на великотърновския кмет Даниел Панов, „Етър“ извървя пътя от аматьорския до професионалния футбол. За 25 години това не се случи, въпреки че се смениха кметове“, каза Нанков. Президентът на виолетовите допълни, че тазгодишната субсидия от общинския бюджет за клуба остава в същия размер като през 2018 г. – 300 000 лева. Скоро ще бъде изграден изкуствен терен в Спортното училище, който допълнително развива футбола в града.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)