Ева Майдел: Европа е поставена пред важен за своето бъдеще избор

Животът

15-01-2019, 13:16

Снимка:

пресофис Ева Майдел

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Евродепутатът от ГЕРБ проведе работна среща с Лука Жайе, председател на Европейския икономически и социален комитет

"Европа е поставена пред важен за своето бъдеще избор. Евроскептична теория за ЕС вече е налице и важна задача за всички нас, проевропейците, трябва да бъде създаването на един по-ясен, разбираем и атрактивен разказ какво постигнахме заедно в ЕС и какво предстои в следващите 5, 10, дори 15 години.". Това заяви председателят на Европейското движение (EMI) Ева Майдел по време на работна среща с Лука Жайе, председател на Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК).

 

В подготовката за пленарната сесия на ЕИСК през февруари, Лука Жайе покани Ева Майдел на двустранна среща, на която се обсъдиха актуални теми от европейския дневен ред, като бъдещия политически баланс в институциите, както и инициативи за повишаване на осведомеността, подкрепа на гражданското общество и насърчаване на ангажираността на гражданите. Председателят на ЕИСК, г-н Жайе заяви, че на предстоящите избори  е от изключителна важност позитивните послания на Европа да достигнат възможно  най-много граждани, за да се покаже как нагледно ЕС допринася за благоденствието на европейците.

 

Ева Майдел и Лука Жайе обсъдиха и предстоящите активности на Международното европейско движение (ЕМI) за насърчаване на избирателната активност в Европа. "Ще работим рамо до рамо с националните съвети и нашите членове в държавите-членки, за да създадем една позитивна и работеща визия за бъдещето на ЕС.", добави Майдел.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов