Съдът остави в ареста рецидивиста, потрошил с брадва колата на курсантите от НВУ

Крими

16-01-2019, 12:40

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

До 5 години затвор грозят обвиняемия Йордан Пенев

Днес, по искане на Районна прокуратура – Казанлък, съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Йордан Пенев, на 32 г., който на 13-ти януари , на пътя Сливен - Гурково, извърши хулигански  действия спрямо петима курсанти от Националния военен университет във Велико Търново. Деянието се отличава с изключителна дързост – мъжът, който е многократно криминално проявен, нанесъл удари с брадва по предното панорамно стъкло и предния капак на лекия автомобил, в който били курсантите.При извършения разпит обвиняемият е признал вината си.

По образуваното производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, обвиняемото лице е привлечено към наказателна отговорност и производството ще приключи в най-кратки срокове.

За настоящото престъпление, за което Йордан Пенев е обвиняем, е умишлено, а Наказателният кодекс предвижда наказание „лишаване от свобода” до 5 години и лишаване от право да се упражнява определена професия или дейност. Пенев е изтърпял наказание „Лишаване от свобода“ от една година и един месец по последното си осъждане през януари 2013 г., т.е.  реалната опасност да извърши и друго престъпление е налице, правят извод магистратите. Доказателствата по делото сочат, че обвиняемият не пребивава на постоянния си адрес, от което следва извода, че може на се укрие от наказателно преследване. 

 

Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов