Двама влизат в затвора заради шофиране в пияно състояние

Крими

16-01-2019, 13:48

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Единият бил зад волана с 2,24 промила, другият – с 2,71 промила

По обвинение на Районна прокуратура – Велико Търново, мъж шофирал след употреба на алкохол е осъден на една година лишаване от свобода при строг режим, глоба в размер на 1000 лева и лишаване от  управлява МПС за срок от една година и шест месеца.

Й. И. е признат за виновен и осъден за това, че на 08.07.2018 г., по път Русе – Габрово, посока от гр. Велико Търново към с. Самоводене, управлявал лек автомобил „Рено 19”, с концентрация на алкохол в кръвта си 2,42 на хиляда, установено по надлежния ред, след като е бил осъден с влязло в сила споразумение на Районен съд Велико Търново за същото престъпление, както и за това, че управлявал лек автомобил „Рено 19”, което не е регистрирано по надлежния ред –  престъпления по чл. 343б  и по чл. 345 от НК.

Вечерта на 08.07.2018 г. Й. И. бил на гости в гр. Велико Търново. Въпреки, че бил употребил алкохол, тръгнал с автомобила за с. Ресен. В местност „Дервент” между управлявания от Й. И. лек автомобил и лек автомобил с румънска регистрация, настъпило пътно-транспортно произшествие, в резултат на което пострадал Й. И. При извършена проверка, кръвна проба на обвиняемият отчела наличие на алкохол в кръвта с концентрация 2,42 на хиляда.

Присъдата подлежи на обжалване пред ОСВТ.

 

Наказание от шест месеца лишаване от свобода при общ режим,  глоба в размер на 400 лв.  и лишаване от право да управлява МПС за срок от една година и шест месеца, ще изтърпи и друг водач, шофирал след употреба на алкохол.

Я. Т. е осъден по бързо производство на Районна прокуратура - Велико Търново и след одобрено от съда споразумение. Той се призна за виновен в това, че на 24.12.2018 г. в гр. Килифарево, общ. В. Търново, управлявал лек автомобил “Ауди А3” с концентрация на алкохол в кръвта си 2,71 на хиляда, установено по надлежния ред, след като е бил осъден с влязло в сила на 09.07.2018 г. споразумение на Районен съд Велико Търново за същото деяние – престъпление по чл. 343б от НК. Деянието е извършено виновно при форма на вината пряк умисъл и с деянието не са причинени имуществени вреди.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов