Велико Търново се представя на най-голямото туристическо изложение в Мадрид

Мисия

17-01-2019, 17:05

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Богатото ни наследство ще бъде презентирано от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“

За първи път туристическият потенциал на Велико Търново ще бъде представен на международно изложение в Мадрид – туристическата борса FITUR, която е сред най-големите и популярни в цяла Европа. Богатото културно-историческо наследство на Старата столица ще бъде презентирано от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“. Средновековният столичен град ще оживее в испанската столица от 23 до 27 януари.

Все повече стават испанските туристи във Велико Търново. Само през миналата година посетителите от Иберийския полуостров, разгледали музейните обекти, са близо 17 000 и са с 23% повече спрямо 2017 година. Участието на общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ на изложението FITUR е предпоставка за още по-силен интерес на испанците към Старата столица през настоящия сезон.

Борсата в Мадрид се провежда от 1981 година нас и е сред най-значимите събития в областта на туризма както в Испания, така и в световен мащаб. Всяка година във форума се представят над 100 държави, множество туристически агенции и асоциации. 

През миналата година потенциалът на Велико Търново бе представен на три туристически изложения извън България – в Унгария, Румъния и Русия. Маркетингът дава резултат и за последните 12 месеца има между 9 и 15% ръст както на туристите от тези три държави, така и от цяла Европа.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)