За седемнадесети път Свищов събира камерни и кафе – театри от цялата страна - velikotarnovo.utre.bg

За седемнадесети път Свищов събира камерни и кафе – театри от цялата страна

18 януари 2019, 14:39 | Мария Христова
  • Снимка:
    община Свищов

Фестивалът ще се проведе на 22 и 23 март

Заявки за участие в Седемнадесетия национален фестивал на любителските камерни и кафе – театри се приемат в Първо българско народно читалище “Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856” в Свищов в срок до 15 март. Тази година фестивалът ще се състои на 22 и 23 март.

Театралният форум се провежда под патронажа на Кмета на Община Свищов. Седемнадесетото му издание ще премине под знака на 150 години от отпечатването на „Устав на Българското читалище в Свищов” и 115 години от Дарителския акт на Кирил Д. Аврамов за построяване на сграда за театър и читалище в Свищов.

Съгласно статута на фестивала, с право на участие в него са всички любителските камерни и кафе – театри без жанрово ограничение. Театралните групи представят по един спектакъл с времетраене до 60 минути пред съставено от професионалисти жури. Ще бъдат връчени специална награда на Кмета на Община Свищов, три награди за спектакъл и по три награди за мъжка и за женска роля.

Фестивалът на любителските камерни и кафе - театри води началото си от 1998 г., когато се провежда първото му издание. След двугодишно прекъсване, през пролетта на 2000 г. се провежда за втори път и е посветен на 130 годишнината от Първото театрално представление в Свищов.

От 2004 г. насам фестивалът на любителските камерни и кафе – театри се провежда ежегодно в навечерието на 27 март, обявен от ЮНЕСКО за Международен ден на театъра.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета