35 млади лекари избраха кариера в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов”

Животът

20-01-2019, 10:00

Снимка:

МОБАЛ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Един от тях е д-р Преслав Петков, специализант в Отделението по Неврохирургия

В последните години Великотърновската болница е все по –предпочитана от младите специалисти. В момента в различните отделения специализират общо 35 млади лекари които споделят, че биха останали да се развиват и занапред в най-старата болница в България.

Един от тях е д-р Преслав Петков, който в момента е специализант в Отделението по Неврохирургия. Завършил медицина във Варненския медицински университет през 2018. Родом е от Трявна, но привързаността му към старата столица Велико Търново идва от ученическите му години, тъй като тук завършил средното си образование.

Д-р Петков, казва че още преди две години взел решение, след като завърши медицинското си образование да специализира именно в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. По думите му областната болница дава изключително добра база за специализация и развитие на младите лекари като него. Д-р Петков разказва, че неврохирургията избрал в шести курс, а в момента намира огромна подкрепа от екипа на отделението и началника му д-р Николай Мойнов.

„Изключително съм доволен от отношението на абсолютно всички! Тук има възможност за голямо развитие. За времето прекарано тук вече се сблъсках с много интересни случаи и в Спешно отделение, и тук в Неврохирургията “, споделя още младия лекар.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов