Масови кражби на телевизори в Търновско

Крими

21-01-2019, 10:37

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Една е разкрита, вещите са върнати на собственика

Кражби на телевизори през почивните дни във Великотърновска област са разкрили криминалисти. Служител на РУ – Стражица установили 38-годишен мъж от с. Царски извор, който задигнал два телевизора от жилище в селото. Сигнал за извършеното деяние е получен на 17 януари. По данни на тъжителя деянието е извършено в периода 26 декември 2018 г. – 17 януари тази година. От проведените действия по разкриването на посегателството е установено, че извършител е 38-годишен криминално проявен местен жител. Инкриминираните вещи са установени и върнати на собственика. Материалите по случая ще бъдат докладвани в прокуратурата.

Взломна кражба от жилище в Лясковец, разследват служители на РУ – Горна Оряховица. Престъплението е извършено в периода 18-20 януари, чрез взломяване на прозорец. По данни на тъжителя от къщата липсва телевизор. На местопроизшествието е извършен оглед. По случая е започнато досъдебно производство.

Взломна кражба от къща в местност «Пишмана» край Велико Търново пък разследват служители на местното полицейско управление. Апашите са действали в периода 18-19 януари и са проникнали в жилището като счупили прозорец. Стопаните се оплакали, че злосторниците са отнесли телевизор и мобилен телефон. На местопроизшествието е извършен оглед. По случая е образувано досъдебно производство.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов