Инж. Добромир Добрев уважи Деня на родилната помощ

Мисия

21-01-2019, 15:04

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

341 бебета са се родили през 2018 г. в горнооряховската болница

С водосвет, отслужен от архиерейския наместник отец Николай, днес в АГ- отделението на горнооряховската болница отбелязаха Деня на родилната помощ. По традиция, професионалния празник на екипа уважиха кметът на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев и заместниците му Йорданка Кушева, инж. Николай Георгиев и Деница Коева.

Да поздравят екипа на АГО дойдоха кметът инж. Добромир Добрев и заместниците му Йорданка Кушева, Деница Коева и Николай Георгиев.

Управителят на болницата д-р Иван Иванов поздрави всички акушер- гинеколози, акушерки и медицински сестри на отделението, и им пожела най- вече здраве и професионални успехи. "Всеки им персонален принос в успехите на отделението през изминалата година", посочи той. "За съжаление и тук не ни подминава негативната тенденция в страната да намаляват броя на ражданията, като през 2018 г. те са намалели с 10%, или са се родили общо 341 бебета".

От новородените 200 са момичета, двойките близнаци са 3, недоносените бебета са 22, а 37,6% от ражданията са станали със секцио. "Но качеството на здравните грижи продължава да се повишава, разполагаме с отлични специалисти с огромен опит, а за м.г. в отделението имаме нови апаратура и обзавеждане на стойност 43 хил. лева, изцяло от дарения, отчете още д-р Иванов. За щастие , за м.г. няма смъртен случай, а броят на недоносените бебета е под средния процент за страната- 10%.

Кметът инж. Добромир Добрев също поздрави колектива на отделението и пожела през тази година повече бебета от Община Горна Оряховица. Той информира, че в Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС е входиран проект, преминал вече одобрението на Областна администрация за ремонт на покривната конструкция на болницата и на АГО. "Опитваме заедно с великотърновски депутати да придвижим проекта за финансиране, за да може най- късно в средата на годината да започнат ремонтни дейности", посочи още Добрев.

Кметът Добрев поднесе поздравителен адрес на началника на отделението д-р Михаил Милатович и цветя на старшата акушерка на отделението Снежана Белчева.

По традиция кметът връчи и подарък на бебето, родено на днешния ден в отделението. Това е малката Мария, която проплака преди обяд и е с мерки 49 см/2 740 грама. Тя е третата дъщеричка в семейството на Диляна и Мариян Кръстеви от Лясковец, като гордият татко се похвали, че е кръстена на него.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов