Община Велико Търново увеличава размера на наградите „Трети март” и „Св. Патриарх Евтимий”

Мисия

22-01-2019, 09:22

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Учител и колектив на годината ще получават по 1000 лв., курсант отличник – 5 000 евро

Кметът на община Велико Търново инж. Даниел Панов внася предложение в местния парламент за изменение на Наредбата за символите и наградите. Целта на промените е увеличение на размера на три награди – за „Учител на годината” и „Колектив на годината”, които са в основата на приза „Св. Патриарх Евтимий”, и наградата „Трети март”.

До сега избраните за „Учител на годината” и „Колектив на годината” в системата на предучилищното и училищно образование получаваха грамота, плакет и 500 лв. Предложението на инж. Панов е паричната сума да се увеличи на 1 000 лв.

Левовата равностойност на 5 000 евро да стане наградата „Трети март” е другото предложение на кметът на община Велико Търново. Призът се връчва ежегодно на специализант отличник от НВУ „Васил Левски”, като досега беше в размер на 3 000 евро. Традиционно Общината удостоява и един студент от ВТУ с Академична награда от 5 000 евро, като с промяната ще се постигне синхронизация между двете награди. Средствата се дават на заслужили възпитаници за тяхната бъдеща реализация.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов