Съдят шофьор, причинил катастрофа с един загинал и седем ранени

Крими

23-01-2019, 14:14

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Инцидентът станал през юни между Габрово и Севлиево

Окръжна прокуратура Габрово внесе в съда обвинителен акт срещу шофьор на камион, причинил катастрофа с един загинал и седем ранени.

Обвинението срещу Я. Б. е за това, че на  26.06.2018 г., в община Габрово,  при управление на товарен автомобил  „Мерцедес Атего“, нарушил правилата за движение,  предизвикал ПТП с автобус „Пежо Карсан“, при което по непредпазливост причинил смъртта на С. Г. и средни телесни повреди на седем пътника в автобуса.        

Обвиняемият работел като шофьор на товарен автомобил в частна фирма в гр.Севлиево.  На 26.06.2018 г. управлявал товарен автомобил “Мерцедес Атего“, като пътувал от гр. Пловдив за гр.Севлиево. Пътят гр.Габрово – гр.Севлиево бил в ремонт и обвиняемият, според указанията, минал по обходния път. Непосредствено преди кръстовището между път гр.Габрово – с.Рязковци и северен обходен път, за движещите се по пътя на обвиняемия бил поставен пътен знак „Б1“ – „Пропусни движещите се по пътя с предимство“. В кръстовището имало пътен остров, като обвиняемият следвало да премине от неговата дясна страна и след острова да завие на ляво по път за гр. Севлиево. Вместо това обвиняемият завил наляво, като навлязъл от лявата страна на острова в платното, което било предназначено за МПС, движещи се по пътя от с.Рязковци към гр.Габрово за включване в северния обходен път.

По същото време по пътя в посока с.Рязковци – гр.Габрово пътувал автобус, който превозвал работници на „Пътстрой“АД-Габрово, като в него пътували 8 работници. Забелязвайки товарния автомобил, шофьорът на автобуса  реагирал, като го отклонил наляво, но въпреки това между двата автомобила последвал удар. След ПТП обвиняемият установил, че в автобуса има пострадали хора и сигнализирал на тел.112. На мястото пристигнали медицински и полицейски екипи. Пострадалите били откарани в Центъра за спешна медицинска помощ в Габрово, но по пътя С. Г. починал в линейката.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)