Продавач изтъркал и не платил лотарийни билети за 3 495 лв.

Крими

23-01-2019, 14:21

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Каръкът ще се изправи пред Темида

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу продавач за присвояване на лотарийни билети.

Обвинението срещу А.Х. е за това, че на 22.01.2018 г. в гр. Велико Търново, като длъжностно лице – продавач, присвоил чужди движими вещи, връчени в това му качество и поверени му да ги пази и управлява – лотарийни билети на обща стойност 3495 лева. 

На 17.01.2018 г. А.Х. подписан трудов договор с дружество в качеството му на длъжностно лице – продавач в павилион. Обвиняемият работел втора смяна, като всеки ден управителят засичал продадените стоки и приетите нови стоки в наличност.

На 22.01.2018 г. обвиняемият заел работното си място и започнал да взема от лотарийни билети, изтривал баркодовете, сканирал кодовете на баркода, с цел да провери дали билета е печеливш и при печалба маркирал печелившия лотариен билет за изплащане на печалбата. Непечелившите билети изхвърлял в коша за боклук. През това време обслужвал и клиенти, продавайки им лотарийни билети, както и изплащал печалби от лотарийни билети на спечелили клиенти. Билетите, чиито баркод обвиняемия изтрил,  не заплатил.

На 23.01.2018 г. сутринта при засичането на лотарийните билети управителят установил липса на голямо количество лотарийни билети и подала сигнал в полицията.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)