Валежите продължават, температурите остават високи

Велико Търново Лайф

26-01-2019, 06:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Ще духа умерен до силен вятър

И днес валежите ще продължат, в Западна и Централна България ще са предимно от сняг, значителни – в планинските райони. Ще се образува нова снежна покривка. На изток ще вали дъжд. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е умерен до силен и с него ще нахлува студен въздух. Минималните температури ще са предимно между минус 1° и 4°, а максималните ще са от 1° - 3° в Западна България до 6° – 8° в югоизточните райони от страната. През нощта срещу неделя от запад валежите ще отслабват и спират.

В планините ще е облачно, ветровито и с валежи от сняг, значителни в масивите от западната половина на страната. Ще духа силен до бурен вятър от запад-северозапад и в комбинация със снеговалежа ще има условия за образуване на преспи и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра – около минус 5°.

По Черноморието ще бъде облачно и с валежи от дъжд, значителни по южното крайбрежие. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 4° и 8°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 6° - 7°.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов