Внучката и дъщерята на най-тежкия българин ще почиват на море благодарение на добри хора

Животът

26-01-2019, 13:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Семейството се нуждае от квартира и средства, за да оцелява

Дъщерята на най-тежкия българин, който напусна този свят преди 5 години, е борбена самотна майка, която се грижи за малката си дъщеричка, родена с „конско стъпало“. Иван Генов тежеше 270 кг и не можа да дочака медицински грижи заради теглото си и липсата на легло в стационар. Дъщеря му Стоянка Генова е на 29 години, а малката Десислава след три месеца ще стане на 4. Младата жена е една от майките в областта, която благодетели от Горна Оряховица пращат на море това лято, съобщи един от бизнесмените Ярослав Матоуш.

Двете стъпала на Деси били изкривени напълно и първо казали на майката, че детето трудно ще може да ходи. Бащата на момиченцето не се грижи за него, макар да плаща месечна издръжка от 140 лева. След много ходене по мъките преди две години на Деси е направена операция на стъпалата в София и сега тя може да се движи нормално. Ходи на детска градина, облечена е като принцеса благодарение на добри хора, и носи нормални обувки. Преди това Стоянка е дала 1000 паунда за специални обувки и няколко хиляди лева за операция. Взела е 6000 лева заем от частно лице и ги връща всеки месец, разказа тя.

Десислава сега е с ТЕЛК от 28% след операцията. Майката Стоянка не получава помощи, а само детски добавки. Благодарение на кмета на Стражица Румен Павлов, работи като чистачка към общината. Други добри хора са предоставили безплатна квартира на майката и детето, но ще продават къщата и те ще се окажат на улицата. След като плати сметките и заемите си, Стоянка остава със 140 лв. на месец.

С Деси спят заедно на стар диван и си мечтаят за дом.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов