Свищовлия, заплашил с бухалка жена, жали глоба от 1 000 лв.

Крими

27-01-2019, 14:00

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Прокуратурата също обжалва присъдата

Окръжен съд Велико Търново тази седмица ще заседава по въззивно дело на свищовлия, заплашил с бухалка жена от крайдунавския град.

Със своя присъда от 13.12.2018г. Районен съд – Свищов е признал подсъдимия Иван К. К. от гр. Свищов за виновен в това, че на 28.05.2017 г., в гр. Свищов отправил закана с престъпление против личността на Е. И. (жена от гр. Свищов), показвайки и дървена бухалка и казал „Ела, ела в тъмното да те начупя“, и това заплашване могло да възбуди основателен страх от осъществяването му . Съдът го освободил от наказателна отговорност за това деяние, като вместо това му наложил административно наказание – глоба в размер на 1000 лева.

Със същата присъда съдът признал подсъдимия за невинен в това в периода 23 май – 28 май 2017 г. действайки в условията на продължавано престъпление, да е заплашил с убийство Е. И. и това да е могло да възбуди основателен страх от осъществяването му и го е оправдал по повдигнатото му от прокуратурата обвинение по чл. 144 ал. 3 предл .1 от Наказателния кодекс.

Делото в Окръжен съд – Велико Търново е образувано на основание въззивен протест на Районна прокуратура – Свищов и въззивна жалба от подсъдимия.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов