Предприемаческа академия започнаха „отГОворните“ в Горна Оряховица

Животът

29-01-2019, 13:55

Снимка:

отГОворните

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Около 30 млади хора се включиха в първата от общо пет срещи

 

Предприемаческа академия за младите хора организират членовете на каузата „отГОворните“ в Горна Оряховица.

Около 30 млади хора се включиха в първата от общо пет срещи, чрез които те ще научат как да стартират собствен бизнес. „Нашата поредица от уъркшопи е насочена към хора от региона на Горна Оряховица, които искат да развиват собствен бизнес. В началото на 2019г. проведохме анкета, за да разберем дали младите хора имат нужда от такива обучения. Отговорите им категорично показаха, че те искат структурирана програма, чрез която да научат как да създават устойчиви бизнес проекти“, обясни Даниел Божанков от „отГОворните“.

При първата среща участниците научиха как тяхната идея да се превърне в проект, в успешен бизнес план и в работещ бизнес. Своя опит по темата им предаде Ваня Димитрова, доцент от НВУ „Васил Левски“ и преподавател в Стопанския факултет на ВТУ „Св.Св.Кирил и Методий“. Тя има над 15 години опит в бизнеса. Била е оперативен директор на голяма НПО. Активен доброволец и координатор на доброволчески клуб „Заедно успяваме“. Ментор по проект „Младежка банка Велико Търново.

В рамките на следващите четири обучения участниците ще се запознаят с още професионални лектори, които ще споделят своя опит. Обучението включва, както теоретична, така и практична част, в която участниците ще могат да развият своя бизнес план до края на академията. След последния модул на 23 февруари 2019г. всеки участник ще има формулирана идея и готов бизнес план. Това ще даде възможност на всеки един да се включи в надпреварата "Влез в предизвикателството" организирана от Център "Ринкър" / Rinker Center към фондация BCause и да се състезава за една от четирите награди по 20 000 лв. Състезанието ще се проведе през месец март 2019г.

В следващите срещи младите хора на Горна Оряховица ще научат как се разработва проект, как да финансират идеите си, как да формират и управляват екипи и как да напишат бизнес план.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)