230 000 лв. получи Община Павликени за ремонт на читалището в с.Стамболово

Животът

30-01-2019, 09:00

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Със средствата ще се извърши цялостна реконструкция на сградата

229 739 лв. получи Община Павликени за ремонтно-възстановителни работи по сградата на читалище „Зора 1881“, с. Стамболово. Решението взе Министерски съвет в едно от последните си заседания за 2018 г.

През 2014 г. беше внесен проект за укрепване и възстановяване на сградата в Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане с искане за одобряване и финансиране на строителните дейности за спасяване на постройката.

Констатирани са улягане на покрива над гримьорните, теч по вътрешните стени на салона и увреждане на голяма част от пода. Част от улуците са паднали. В резултат на продължителните природни въздействия общите ерозийни процеси са нанесли значителни щети по конструкцията на сградата.

С получените средства ще бъде извършен цялостен ремонт. Имотът е публична общинска собственост и е предоставен за безвъзмездно ползване на читалището. В проекта за ремонт са включени всички нужни дейности за възстановяването на сградата – ремонт на покривната конструкция, подмяна на дървената дограма с алуминиева и PVC, нова мазилка, ремонт на стъпалата, настилки с теракот, направа на гипсокартонови тавани и др.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов