Условна присъда за мъж, мамил с фиктивна продажба на автомобил

Крими

30-01-2019, 13:52

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Тарикатът пускал снимки в сайт на чужди и атрактивни коли и искал капаро

Районна прокуратура – Велико Търново постигна осъдителна присъда по отношение на мъж, извършил измама с фиктивна продажба на автомобил. Осъден е на една година лишаване от свобода, с изпитателен срок от три години.

К.Д. е признат за виновен за това, че на 15.04.2016 г. в гр. Велико Търново, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудил заблуждение у Г. В. от гр. Горна Оряховица, че ще му продаде лек автомобил „Опел Астра“, след като предварително му бъде заплатено, чрез куриерска фирма капаро в размер на 200 лева, с което му причинил имотна вреда в размер на 200 лева.

 

К.Д. решил да си набави средства по противозаконен начин - чрез извършване на измами, като публикува фиктивни обяви за продажба на автомобили на атрактивни цени, въпреки, че не е техен собственик, и като иска от кандидат-купувачите заплащане на капаро, чрез куриерски фирми.  

На 15.04.2016 г. публикувал в интернет сайта обява за продажба на лек автомобил „Опел Астра“, за 2500 лева, снимки на автомобила и телефонен номер за контакт. Сим-картата с този абонатен номер бил закупил „на черно“ /същата била регистрирана на името на М. И., на чието име били регистрирани множество сим-карти/.

Същия ден пострадалият Г. В. позвънил на посочения в обявата телефонен номер. По време на разговора К.Д. обяснил, че автомобилът се намирал в гр. Ямбол, както и, че, ако желаел да го закупи, трябвало да му изпрати капаро в размер на 200 лева, чрез куриерска фирма. Пострадалият решил, че ще закупи автомобила и  превел поисканата сума, като се уговорили на следващия ден, да се срещнат  в гр. Ямбол. Според уговорката, пострадалият пристигнал в гр. Ямбол,  за да купи колата, но продавача не се появил.

Присъдата подлежи на обжалване пред окръжен съд – Велико Търново.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов