Година и два месеца затвор за крадец рецидивист

Крими

01-02-2019, 10:51

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Апашът постигнал споразумение с прокуратурата

Рецидивист, извършил поредни кражби, е осъден на една години и два месеца лишаване от свобода при строг режим, след одобрено от съда споразумение, постигнато с Районна прокуратура – Велико Търново.

Р. С. се призна за виновен за това, че в периода от 08.05.2018 г. до 13.05.2018 г. в гр. Дебелец, общ. Велико Търново, при условията на продължавано престъпление, след предварителен сговор с друго лице, чрез повреждане на преграда, здраво направена за защита на имот – взломен катинар на входна врата и чрез използване на моторно превозно средство – товарен автомобил „Фиат Дукато”, отнел от владението на различни лица, без тяхно съгласие с намерение противозаконно да присвои чужди движими вещи на обща стойност 1529,40 лв., като случаят не е маловажен и кражбата представлява опасен рецидив.

Апашът свил фреза на стойност 450 лв., шест електродвигатели на обща стойност 529,40 лв. и плуг на стойност 550,00 лв. Деянието е извършено виновно при форма на вината пряк умисъл и причинените с него имуществени вреди са възстановени.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов