Оправдаха непълнолетен, пребил с авер жестоко павликенчанин

Крими

02-02-2019, 16:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Окръжен съд Велико Търново ще заседава по протест на прокуратурата

Районна прокуратура Павликени протестира пред Окръжен съд Велико Търново оправдателна присъда за непълнолетен, пребил с авер павликенчанин.

Със своя присъда от 06.11.2018г. Районен съд – Павликени е признал подсъдимия Гечо Й. Г. от гр. Павликени за невинен в това на 01.08.2015г, действайки като непълнолетен, но с възможност да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си, в съучастие с Иво Й. Г. като извършители, да е причинил на Д. А. Д., мъж от гр. Павликени, средна телесна повреда, изразяваща се в разстройство на здравето, временно опасно за живота.

На основание чл. 304 от Наказателно-процесуалния кодекс, съдът оправдал подсъдимия по повдигнатото му от прокуратурата обвинение , както и  отхвърлил и предявения от пострадалия Д. А. Д. граждански иск за претърпени неимуществени вреди в размер на 5000 лева, като неоснователен и недоказан.

Делото в Окръжен съд – Велико Търново е образувано на основание въззивен протест от Районна прокуратура – Павликени и въззивна жалба от частния обвинител и граждански ищец. Магистратите ще заседават идната седмица.

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов