Добри хора дариха дрехи, храни и играчки на малката Деси и майка и Стоянка от Стражица

Животът

02-02-2019, 17:00

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Внучката и дъщерята на най-тежкия българин все още се нуждаят от дом

Благодарение на акцията на фондация „Дякония и мисия” към Православния факултет на ВТУ малката Деси и майка и Стоянка от Стражица получиха дарения от дрехи, хранителни продукти и играчки. Те бяха закарани от бизнесмените Ярослав Матоуш и Севдалин Кръстев, които осигуряват на двете безплатна почивка на Обзор това лято.

Тъжната история на внучката и дъщерята на най-тежкия българин у нас Иван Генов трогна сърцата на дарители като Пепа Стойкова, Кремена Маркова, Петя Иванова, Мария Кънчева, Диляна Трухчева, Силвия Велкова и др.

Стоянка Генова е на 29 години, а малката Десислава след по-малко от три месеца ще стане на 4. Бащата на момиченцето не се грижи за него, макар да плаща месечна издръжка от 140 лева. Преди две години на Деси е направена операция на стъпалата в София и сега тя може да се движи нормално. Десислава е с ТЕЛК от 28% след операцията. Майката Стоянка не получава помощи, а само детски добавки. Благодарение на кмета на Стражица Румен Павлов, работи като чистачка към общината. Добри хора са предоставили безплатна квартира на майката и детето, но ще продават къщата и те ще се окажат на улицата. След като плати сметките и заемите си, Стоянка остава със 140 лв. на месец.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов