Търновци, пребили, ограбили съгражданин и потрошили колата му, жалят условна присъда и глоба

Крими

03-02-2019, 12:00

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Прокуратурата също протестира присъдите

Със своя присъда от 03.12.2018 г. по НОХД 1723/2017 г., Районен съд – Велико Търново е признал подсъдимите Пламен Д. С и Златко И. Т. от гр. В. Търново за виновни в това, че на 09.05.2017 г., действайки помежду си в съучастие като извършители, грубо нарушили обществения ред и нанесли пред заведение побой на великотърновеца Т. С. С.  

Подсъдимият Пламен Д. С. е признат за виновен и в това, че отнел чужди движими вещи – 40 лева, от владението на Т. С. С. без негово съгласие с намерението противозаконно да ги присвои, а също и в това, че повредил противозаконно чужда движима вещ – лек автомобил „БМВ 316“, като счупил задното панорамно стъкло на стойност 216 лева.

На основание чл. 36, чл. 54 и чл. 23 ал. 1 от НК, Районен съд – Велико Търново определил една общо наказание за Пламен Д. С. измежду определените за всяко отделно деяние, а именно – 6 месеца лишаване от свобода, изпълнението на което отложил с изпитателен срок от 3 години (условно), както и на обществено порицание.

На основание чл. 78а от НК, Районен съд – Велико Търново освободил Златко И. Т. от наказателна отговорност, като вместо това му наложил административно наказание „глоба“ в размер на 2000 лева.

Делото в Окръжен съд – Велико Търново е образувано на основание въззивен протест на Районна прокуратура – Велико Търново и въззивни жалби от защитниците на двамата подсъдими.

Окръжен съд Велико Търново ще заседава по казуса на 7 февруари.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов