На 114 сигнала са реагирали огнеборците в областта през месец януари

Животът

05-02-2019, 09:27

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Един човек е загинал

Общо 114 сигнала са посетили огнеборците от РД „ПБЗН“ – В. Търново от началото на годината до края на месец януари. В сравнение със същия период на миналата година те са с 10 повече. От тях пожарите са 92. От които 28 с материални щети и 64 без материални загуби. Едно участие имат в аварийно спасителна дейност. През миналата година такива участия е имало 6.
Най-голям брой излизания има районната служба във В. Търново – 53, след нея се нареждат Свищов – 16, Г. Оряховица – 13, Стражица – 12, Павликени – 6, Елена и П. Тръмбеш са с по 5. Четири излизания има регистрирани и на сектор СОД – В. Търново.
При пожари от началото на годината е загинал един гражданин на територията на РС „ПБЗН“ – Г. Оряховица. През  същия период на 2018 г., броят им е бил с 5 повече.  Пострадали и спасени  през месец януари граждани няма. За миналата пострадали също е нямало, спасените са били трима.
Лъжливи повиквания в първия месец на годината също няма регистрирани. За отчетения период на миналата година има две такива. 
Благодарение на добрата превантивна дейност на огнеборците в областта се наблюдава значително намаляване на броя на пожарите със загинали граждани.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов