Инспектор Евгени Стоянов от Търново и Доброволният отряд към община Свищов с награди „Пожарникар на годината”

Животът

07-02-2019, 14:17

Снимка:

МВР

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Церемонията се проведе днес в столицата

Инспектор Евгени Стоянов от Регионалната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” във Велико Търново стана „Пожарникар на годината” в раздел „Превенция”. Основен акцент в работата на инспектор Стоянов е работата с деца, младежи и рисковите групи при пожари в бита, съставени от възрастни, самотноживеещи и трудноподвижни хора. Той има съществен принос при изграждането и развитието на Центъра за превенция и спорт в село Балван, към който е създадена и уникална пожарна площадка.

Доброволният отряд към община Свищов пък беше избран за доброволно формирование на годината от експертна комисия.

Днес за 24-и пореден път се проведе церемонията за награждаване на отличените в конкурса „Пожарникар на годината”. Най-добрите огнеборци и спасители за 2018 година получиха своите награди в Централния военен клуб в София. За комплексен победител бе избран комисар Иван Панайотов, директор на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“- Пазарджик.

Още единайсет достойни служители на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ получиха своите призове на церемонията. Те бяха отличени в трите направления на дейност – държавен контрол, превенция и пожарогасителна и спасителна дейност. Традиционно в рамките на церемонията награди бяха връчени на партньори на пожарните служби, както и на отличените за изминалата година доброволци.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов