Седем заглавия предлага „Сцена на вековете“ 2019

Мисия

10-02-2019, 15:00

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Фестът ще завърши с „Палячи“ от Руджеро Леонкавало под шапитото на цирковата площадка в кв. Колю Фичето“

Четвъртият Летен сезон на „Сцена на вековете“ 2019, отличен с престижния лейбъл „Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа“ 2019-2020, ще се проведе от 13 юли до 4 октомври. В афиша на музикалното събитие тази година са включени 7 заглавия – балет, опера и симфоничен концерт.    

Фестивалът вече е с  международно участие и ще стартира на 13 юли с гостуването на Имперския руски балет, който ще представи едно от най-великите балетни заглавия - .Лебедово езеро“ по музика на Чайковски.

На откритата сцена в крепостта Царевец ще бъдат показани  два от оперните шедьовъра на Джакомо Пучини - „Турандот“, в изпълнение на Бургаската опера, на 26 юли и „Бохеми“ на 2 август, от Държавна опера-Русе. С Вердиевото заглавие „Симоне Боканегра“ ще гостува на 10 август Театрално-музикален продуцентски  център-Варна.

Музикално-драматичен театър „Константин Киисимов“ ще представи на фестивала най-новото заглавие от своя репертоар -оперетата „Теменужката от Монмартър“ на Имре Калман  на 26 юли.

На  историческата крепост ще звучи и българска класическа музика по време на симфоничния концерт на Русенската филхармония на 30 август, посветен на 140 години от рождението на Панчо Владигеров. 

 „Сцена вековете“ ще завърши с опера в цирка – „Палячи“ от Руджеро Леонкавало. Продукцията на Държавна опера-Стара Загора и Академичен цирк „Балкански“ ще е на 3 октомври под шапитото на цирковата площадка в кв. Колю Фичето“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов