Задържаха петима роми, нанесли погром на жилище в Бяла черква с лопати и брадви

Крими

11-02-2019, 10:13

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Издирват още десетина лица, участвали в мелето

Петима роми са задържани в полицията в Павликени заради нанесен погром на жилище в град Бяла черква в неделя вечерта. Екшънът се разиграл след възникнала свада между две цигански фамилии, които са сватове. "Няма пострадали. Нанесени са единствено материални щети на частен имот", обясниха от прокуратурата.

През цялата нощ в града е имало засилено полицейско присъствие и ситуацията е овладяна. Полицейски патрули обикалят из Бяла черква и днес.

Лютата вражда възникнала на битова основа и причините не са етнически. При спречкването между двете фамилии са потрошени прозорците на къща на единият от родовете. Обитателите на жилището са преселници от Павликени. Те обаче имали стара вражда със сватовете си от Русе. Вчера ромите от крайдунавския град се изсипали с три автомобила в Бяла черква. Те били въоръжени с лопати и брадви, с които нанесли материални щети на имота. Към настоящият момент има пет лица задържани. Били са общо около 15 души. Останалите се издирват и също ще бъдат задържани. Извършен е оглед на място. Иззети са лопатите и брадвите, които са веществени доказателства по случая. Направени са претърсвания, както и разпити на свидетели. По случая е образувано досъдебно производство по чл.216 от Наказателния кодекс за унищожаване и повреждане на чуждо имущество.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов