Община Свищов обяви детско-юношески конкурс на тема „Баба Марта”

Мисия

11-02-2019, 11:59

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Участниците могат да изпращат рисунки, мартеници или пана

Община Свищов организира конкурс за рисунка, оригинална мартеница и/или мартенско пано, на тема: „Баба Марта“. Конкурсът е насочен към участници от 3 до 18 години. Целите на конкурса са да се запознаят участниците с традиционния български празник „Баба Марта“ и със символиката на мартениците, за да им се предадат високо хуманните и универсални ценности на тази традиция, за да се създадат връзки между културите и да се отбележи първа пролет.

Всяка рисунка, пано или мартеница следва да бъде оригинална авторска творба. Форматът за рисунките е по избор: максимум 50х60 см. Техниката е свободна: акварел, флумастер, молив, колаж или др. Всеки участник може да представи само една творба.

Крайният срок на изпращане на творбите е 22 февруари 2019 година в отдел „Образование” и/или Община Свищов - Анелия Димитрова - зам.- кмет.

На гърба на всяка рисунка, пано или мартеница задължително трябва да бъдат изписани четливо: имената на участника; точният му адрес; възрастта му; координатите на училището и учителят; адрес за електронна поща и домашен телефон.

Категории и награди:

Рисунки

- 3-6 години

- 7-11 години

- 12-15 години

- 16-18 години

Пана

- 3-6 години

- 7-11 години

- 12-15 години

- 16-18 години

Мартеница

- 3-6 години

- 7-11 години

- 12-15 години

- 16-18 години

 

Творбите ще бъдат подредени в Художествена галерия „Николай Павлович“ в Свищов. Наградите ще бъдат връчени  на 1 март 2019 г. в галерията.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов