Ева Майдел: Подобряването на образованието изисква последователност, която само ГЕРБ може да осигури

Мисия

11-02-2019, 13:15

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП участва в първото събитие от гражданския диалог „Европа в нашия дом“

„Виждат се първите резултати от политиката на правителството през последните две години за подобряване на образованието. За да продължат, трябва последователни и систематични усилия, които само ГЕРБ може да осигури.  Това е първата политическа сила, която осъзна, че образованието е в основата на всички позитивни процеси в едно общество, и предприе конкретни мерки за повишаване на качеството му.“ Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на първото събитие от платформата на ГЕРБ за граждански диалог „Европа в нашия дом“, проведено днес във Велико Търново.

„Качественото образование е шансът на България да бъде развита, технологична държава, а младите й хора да са в крак с времето. Затова в рамките на сдружението Образование България 2030 проследяваме тенденциите в образованието, информираме българското общество за проблемите и развитията в сферата, популяризираме добри практики и се застъпваме за системни политики и устойчива промяна на образователната среда. Това е уникална по рода си мрежа, обединяваща големи бизнес компании, хора от системата на образованието и членове на гражданското общество в името на по-качественото образование у нас.“ Това допълни Ева Майдел, която е инициатор и съосновател на сдружението Образование България 2030.

В първия граждански диалог на ГЕРБ „Европа в нашия дом“ във Великотърновския университет участваха председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, министърът на образованието Красимир Вълчев, кметът на Велико Търново Даниел Панов, зам.министрите на образованието Деница Сачева и Таня Михайлова, областният управител проф. Любомира Попова.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)