Съдят трима, опитали чрез фалшиви документи да получат телефони за над 14 бона

Крими

12-02-2019, 14:58

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Мъжете изфабрикували фалшиви пълномощни от името на фирма

Районна прокуратура – Велико Търново предаде на съд трима, направил опит да получат мобилни телефони за 14 247 лева, като ползвали неистински документи.

Обвиняемите решили да си набавят противозаконно имотна облага, като закупят мобилни телефони на преференциални цени от офиси на мобилните оператори, чрез сключване на договори за бизнес-абонаменти на името на търговски дружества и след това да продадат телефоните на пазарната им цена. Проучили тарифните планове и възможностите за закупуване на последни модели телефони на преференциални цени, както и за безплатно предоставяне на мобилни устройства. За целта били необходими неистински пълномощни от името на лица, управляващи и представляващи действащи търговски дружества, които изготвили на името на обвиняемия В. П.  Така на 7-ми и на 9-ти май 2016 г. В.П. и С.Л. посетили общо четири магазина, поискали да вземат телефони, които да купят в брой, като сключат договора на тарифен план „Бизнес безкрай 70”, като представили неистинските документи. При извършване на кредитна проверка, служители си усъмнили, че се прави опит за измама.

 

Обвинението срещу С.Л. и В.П. е за това, че в периода от 07.05.2016 г. до 09.05.2016 г. в гр. В. Търново при условията на продължавано престъпление в съучастие, чрез използване на неистински документи направили опит да получат без правно основание чуждо движимо имущество - мобилни телефони на обща стойност 14 247,88 лева, с намерение да го присвоят.

Обвинението срещу Д. Ц. е за това, че в периода от неустановена дата до 09.05.2016 г. в гр. В. Търново, при условията на продължавано престъпление, чрез съставяне на неистински документи /нотариални удостоверявания на подпис на пълномощни/, съзнателно дал възможност на обвиняемите С. Л. и В. П. да получат без правно основание чуждо движимо имущество – мобилни телефони на обща стойност 14 247,88 лева, като престъплението останало недовършено по независещи от дееца причини.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов