Фенове почитат Железния Туньо, който преди 3 години отиде в небесния отбор на великите

Спорт

13-02-2019, 08:10

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Поклонението е от 12,30 ч. пред паметната плоча на Трифон Иванов на стадион „Ивайло”

Днес се навършват 3 години от смъртта на легендарния „железен“ защитник на „Етър“ и България Трифон Иванов. Феновете му и тези от фен клуба на „Етър” канят всеки желаещ, който има възможност, да заповяда на паметната плоча на главния вход на стадион ,,Ивайло” в 12:30 ч., където ще бъде поднесен венец в негова чест и с едноминутно мълчание ще бъде почетена паметта му.

 

Великият български футболист Трифон Иванов почина през 2016 г. на днешния ден, след като бе покосен от масивен инфаркт. Първият му мач за националния отбор на България е контрола срещу ГДР през 1988 година, когато вкарва и победния гол. Съотборниците бързо укротяват радостта му: “Момче, за първи път си тук, не се радвай толкова.”

Друг скъп спомен е дербито ЦСКА - Левски при паметната победа на "червените" с 5:0 на 1 октомври 1989 година. Тогава защитникът вкарва първия гол за 1:0, а след това Христо Стоичков нанизва още четири за 5:0.

 

В последствие от Туньо, всички фенове на родния футбол започват да го наричат Железния. Защото защитата му беше непробиваема. И до днес той е пример за всяка млада футболна надежда.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов