Ротаракт дари 1 700 лв. на търновската болница за нов кардиограф

Животът

13-02-2019, 14:05

Снимка:

МОБАЛ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Младежите събраха парите на своя 16-ти рожден ден

Младежите от "Ротаракт - Велико Търново" днес дариха събраните средства от благотворителният бал по повод своя 16 - ти рожден ден на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов". По време на празненството в началото на февруари, младежите призоваха всички свои гости да подкрепят благородната кауза да дарят пари за закупуването на апаратура за Отделението по акушерство и гинекология. Събраната сума е 1700 лева и с нея ще бъде купен нов кардиограф, който необходим в ежедневната работа на всяко едно родилно отделение, тъй като с него се следи сърдечният статус на бъдещите майки.

"В дарението се включиха и "Ротари клуб - Велико Търново", Сателитен клуб - Павликени - Бяла черква, както и още няколко български Ротаракт клуба. За първи път правим дарение към болницата. Решихме този път точно това да бъде каузата на нашия рожден ден, тъй като майчиното здраве е едно от нещата върху, които се фокусираме като организация", разказа днес президентът на клуба Мартина Маринова.

Това е един пример, в който нагледно се вижда традицията. Както вашите по -големи братя "Ротари - Велико Търново" дават периодично своя дан за здравето на обществото и правят периодически дарения за закупуване на апаратура за болницата, така и вие вървите като достойна смяна. Това е един пример за съхраняване на едни добри традиции, хуманността и съпричастността са едно типично българско качество, което въпреки опитите да бъде изкоренено за радост съществува. Искам да ви благодаря, защото всички знаем, колко е трудно да се отдели нещо в днешно време. Пожелавам ви да сте здрави и все така всеотдайни, да сте съпричастни с проблемите и да имате възможността да откликвате на проблемите, които се създават не само в здравеопазването, но и във всички сфери на обществото".

С тези думи директорът на областната болница д-р Стефан Филев приветства и благодари на младите хора.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов