Съдят лясковчанин, убил жестоко с нож, брадва и ритници авер

Крими

13-02-2019, 14:18

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Обвиняемият е с мярка „задържане под стража”

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу пенсионер за извършено убийство на познат, в гр. Лясковец.

Обвинението срещу Х. Т. е за това, че на 08.08.2018 г. в гр. Лясковец, чрез нанасяне на многобройни удари с брадва, нож, юмруци и ритници умишлено умъртвил Д. Д.  /на 64 години/, като убийството е извършено по особено мъчителен начин за убития, с оглед многобройните увреждания по главата и тялото на пострадалия, тежките травми, съчетани със значителна болка през продължителен период от време преди настъпването на смъртта, както и с особена жестокост.

 

Обвиняемият и пострадалият били приятели от много години. Нямали пререкания помежду си. Виждали се редовно и се черпели с ракия, въпреки, че обвиняемият се въздържал от употреба на алкохол.

На 08.08.2018 г. преди обяд, двамата се срещнали на поляна зад блока, в който живеел пострадалият. При срещата пострадалият  поискал от обвиняемия да го почерпи  ракия. Х.Т. си отишъл до вкъщи и се върнал с бутилка от 330 мл. с домашна ракия. Двамата пили от нея, след което отишли в дома на обвиняемия, седнали в кухнята и продължили да се черпят със същия алкохол. В един момент между тях възникнал конфликт и двамата се сбили. При сбиването обвиняемият нанесъл със значителна сила и изключителна жестокост множество удари по главата, лицето, шията, гръдния кош и крайниците на пострадалия с острието и задната страна на металната част на брадва, с нож, с юмруци и ритници, като пострадалият се отбранявал с ръце. От получените тежки травматични увреждания и силна кръвозагуба пострадалият паднал на земята в безпомощно състояние, а обвиняемият продължил ожесточено да му нанася удари с брадвата, ножа и ритници по главата и тялото, довели до счупването на множество ребра на гръдния кош, като действията му били насочени към единствената цел да умъртви пострадалия, който вече бил в невъзможност да се съпротивлява.

По искане на прокуратурата Х.Т. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)