Съдят шофьор на автобус, блъснал мотоциклетист

Крими

14-02-2019, 14:07

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Инцидентът станал на пътя Дебелец - Килифарево

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу шофьор на автобус, нарушил правилата за движение и допуснал произшествие с пострадал моторист.

Обвинението срещу П. Д. е за това, че на 04.04.2018 г. на кръстовище на път Русе-Габрово с път Дебелец –Килифарево, при управление на автобус, нарушил правилата за движение, като преди да започване маневра пресичане на първокласния път, не се убедил, че няма да създаде опасност за участниците в движението, които минават покрай него – движещият се със скорост 112 км/час, в полагащата му се лента за движение, мотоциклет „Кавазаки“, управляван от И. Д. и не извършил маневрата, като се съобрази с неговото положение, посока и скорост на движение, в резултат на което последвал удар между предна централна част на мотоциклета и дясна странична част на автобуса, като по непредпазливост причинил на И. Д. средни телесни повреди.

 

Обвиняемият на 04.04.2018 г. бил на работа, като управлявал автобус по маршрут В. Търново – Килифарево през гр. Дебелец и обратно. Около 17,35 часа извършвал поредния курс. На кръстовище на път Русе-Габрово и път Дебелец –Килифарево, предстояло да извърши маневра пресичане на първокласния път и спрял. Водачът на автобуса обаче не видял приближаващите коли и предприел пресичане на първокласния път. По това време по него се движел мотоциклет „Кавазаки“, управляван от И. Д., със скорост 112 км/ч., в полагащата му се лента за движение, при максимално допустимо ограничение 60 км/ч. При приближаване към кръстовището видял автобуса и предприел аварийно задействане на спирачната система, но последвал удар между мотоциклета и автобуса. В резултат на удара И. Д. получил средни телесни повреди.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов