Велико Търново отново е международен център на любовта и виното

Мисия

15-02-2019, 10:29

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

130 автори от България и чужбина представят творчеството си

За девета поредна година Велико Търново се превърна в международен център на любовта и виното. Навръх 14  февруари в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ бе открита познатата и популярна изложба „Арт Розалиада“, която е под патронажа на кмета на Старата столица Даниел Панов и ректора на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ проф. д-р Христо Бонджолов. Експозицията представя разнообразното творчество на повече от 130 автори - студенти и преподаватели от висши училища по изкуство в България и чужбина.

До края на февруари жителите и гостите на града могат да разгледат поредицата от графики, рисунки, плакати, фотографии, арт инсталации, скулптури от различни материали (метал, камък и др.), мултимедия. Всички творби са посветени на празника на любовта и виното.

Откриването уважи заместник-кметът на Старата столица и член на журито, оценявало творбите - Ганчо Карабаджаков. Той поздрави аудиторията и подчерта, че "Арт Розалиада" е изложба, превърнала се в утвърдено и доказано събитие в културния календар на града. Ганчо Карабаджаков и проф. Христо Бонджолов връчиха част от грамотите на отличените автори.

В изложбата участват автори от България, Израел, Полша, Сърбия, Румъния, Македония, Чехия, Германия и Италия. Сред тях са преподаватели и студенти от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, Национална художествена академия, СУ „Св. Климент Охридски, ВСУ „Любен Каравелов“ (София), Шуменски университет „Еп. Константин Преславски“, Нов български университет.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов