Осъдиха трима пишман крадци, опитали да извършат удари за над 3 000 лв. - velikotarnovo.utre.bg

Осъдиха трима пишман крадци, опитали да извършат удари за над 3 000 лв.

15 февруари 2019, 13:27 | Мария Христова
  • Снимка:
    velikotarnovo.utre

Двамата са непълнолетни и са наказани с пробация

Осъдиха трима извършители на кражба.

Д.М. и непълнолетните Д.Д. и Д.П. се признаха за виновни за това, че в периода от 7-ми до 9-ми март 2018 г. в гр. В. Търново, при условията на продължавано престъпление и повторност, в немаловажен случай, след предварителен сговор, чрез повреждане и разрушаване на прегради, направили опит да отнемат и отнели от владението на различни лица, без тяхното съгласие с намерение противозаконно да присвоят чужди движими вещи на обща стойност 3017,20 лева.

На ул. „Ц. Церковски”, чрез счупване на решетка на вендинг–автомат, направили опит да отнемат сума от 100 лв., като обаче не успели да достигнат до парите.

Същата вечер, отново чрез счупване на решетка на друг вендинг – автомат, направили опит да отнемат сума от 20 лева, но отново не успели да достигнат монетите.

На 08.03.2018 г. на ул. „Тракия”, от лек автомобил, отнели флаш–памет, усилвател, бас-каса и кабел за същата, на стойност 135,20 лв..

На 09.03.2018 г., чрез взломяване на метална врата на заведение и чрез използване на метална тръба и чук, направили опит да отнемат 541 кутии цигари на стойност 2612 лв. и 150 лв., като опитът останал недовършен, защото се включила аларма.

За извършеното престъпление обвиняемият  Д. М. е осъден на три месеца лишаване от свобода. На непълнолетните Д.Д. и Д.П. са наложени наказания пробация за срок от шест месеца.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета