Двама, вдигнали и дали за скрап колата на съседа, отиват за 6 месеца зад решетките

Крими

15-02-2019, 13:35

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Автомобилът пречел на съпругата на единия от извършителите

По обвинение на Районна прокуратура-Велико Търново, осъдиха двама за извършена кражба на лек автомобил, като съдът им наложи наказания по шест месеца лишаване от свобода при строг режим.

М.Р. и Р.П. /при условията на опасен рецидив/ са признати за виновни за това, че на 27.03.2017 г. в гр. Велико Търново, след предварителен сговор и чрез използване на моторно превозно средство – лек автомобил „Пежо” и техническо средство – контактен ключ, отнели лек автомобил „Мицубиши Каризма”, на стойност 1152 лв. от владението на собственика Б. Д., без негово съгласие, с намерение противозаконно да го присвоят, като открадната вещ не е под постоянен надзор и случаят не е маловажен.

Обвиняемият М.Р. живеел в гр. В. Търново. В същият блок живеел пострадалият Б. Д., който притежавал лек автомобил „Мицубиши“, но нямал свидетелство за управление и не го управлявал. Автомобилът  бил паркирал пред блока. Недоволна от това, че автомобилът не се ползва, а заема място пред блока, съпругата на обвиняемия М.Р.  няколкократно поставяла въпроса, пострадалия да махне колата, тъй като пречи. Обвиняемият М. Р. споделил,  за проблема с автомобила, на своя приятел - обвиняемия Р. П. Двамата решили да вземат колата и да я продадат за скрап. На 27.03.2017 г. закачили стоманено въже на автомобила на пострадалия и с друг автомобил го изтеглили в близост до Старческия дом. Обадили се на познат, който да откара колата за скрап, като смъкнали регистрационните табели. Същата вечер разбрали, че пострадалият е подал сигнал до полицията за изчезване на автомобила му и решили на следващият ден да го върнат обратно. При връщането на колата били засечени от полицейски служители.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд Велико Търново.

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)