Музеят в Габрово кани в тематични приложни ателиета - velikotarnovo.utre.bg

Музеят в Габрово кани в тематични приложни ателиета

16 февруари 2019, 10:00 | Мария Христова
  • Снимка:
    община Габрово

Те ще се проведат от 18 до 28 февруари

От 18 до 28 февруари Регионален исторически музей - Габрово ще предложи на учениците  възможност за участие в две тематико-приложни ателиета: „По стъпките на Левски“ и „Мартенски преплитанки“. Заниманията ще се провеждат в сградата на музея на ул. „Николаевска“ № 10. Теоретичният материал и приложните дейности са съобразени с възрастовите особености и умения на участниците. 

Ателието „По стъпките на Левски“ е посветено на 146 години от обесването на Апостола на свободата и ще запознае учениците с живота и дело му в българските земи и габровския край. Задачата им ще е да подредят снимки и цитати в информационно табло.

В ателието „Мартенски преплитанки“ ще припомним легендите за появата на мартениците, традициите, свързани с празника, символиката на цветовете и особеностите в различните краища на България. Всеки ще има възможност да прояви сръчност и творчество в преплитането на червената и бялата прежда и в изработването на свой оригинален модел мартеница.

В ателиетата могат да участват и деца от подготвителните групи на детските градини, като материалът ще бъде адаптиран към базисните им познания по темите.

 

За провеждане на ателиетата е необходимо предварително записване на тел. 066 809 767

Посетителски билет - 2 лв. Материалите се осигуряват от музея.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета