Нова детска школа за класически балет създадоха във Велико Търново

Велико Търново Лайф

17-02-2019, 15:00

Снимка:

личен архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Обучението е поверено на авторитетния балетния педагог и хореограф Марин Удварев

Нова детска школа за класически балет отваря врати през март във Велико Търново. Обучението в танцово училище „Класика“ е поверено на авторитетния балетния педагог и хореограф Марин Удварев. Той е възпитаник на Държавно хореографско училище – София, където през 1987 г. се дипломира в класа на Бисер Деянов. Марин Удварев е завършил и пловдивската Академия за музикално и танцово изкуство, с преподавател по методика на класическия танц - професор Ирина Трофимова от Академия "Ваганова" в Санкт Петербург, Русия. Като артист и хореограф Удварев е бил част от състава на театрите в Русе, Пловдив, Стара Загора и др., както и на авторитетни театри, извън страната.

Балетно училище “Класика” е ориентирано към класическия танц, но в него ще се изучават и характерен и съвременен балет. Заниманията ще се осъществяват в малки групи, за да се отделя индивидуално внимание на всяко дете. Репетициите ще се провеждат в Камерна зала на Народно читалище “ Надежда 1869” в старата столица, а повече информация може да се получи на телефон 0885873770.

Балетна школа “Класика” ще предложи на децата от Велико Търново един различен свят. В творческа атмосфера те ще откриват удоволствието от танца, красотата на движението и стойностната музика, ще развият своята пластичност, артистичност, усет за естетика, ще обогатят духа и общата си култура.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)