В Ресен удостоиха с грамота единственото приемно семейство

Мисия

17-02-2019, 13:06

Снимка:

кметство Ресен

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Повод бе Международният ден на спонтанните актове на доброта

На 17 февруари, Международен ден на спонтанните актове на доброта кметът на Ресен Йорданка Колева покани в кабинета си първото и за сега единствено в селото приемно семейство  Валя и Василка Гуглеви , които за девета година с чисти сърца , с голяма обич, с всеотдайни грижи и внимание дават спокойствие и домашен уют на деца, лишени от родителска грижа.

Семейството остана истински трогнато от жеста на кметицата и споделиха, че не от финансови подбуди, а сърцето им ги е накарало да станат  приемно семейство.Че по този начин дават възможност на децата да растат в семейна атмосфера, да бъдат обгрижвани и обичани, да имат нормално и спокойно детство, за да могат да се оформят като бъдещи пълноценни членове на нашето общество.

Кметът Йорданка Колева ги поздрави за смелостта и търпението , които имат да приемат тези деца като свои в дома си и им благодари от все сърце, че има такова семейство в с.Ресен.

Със специални грамоти  за изпълнен хуманен дълг, приз ”Посланик на доброто -2019” и цвете г-жа Колева  засвидетелства уважение към благородната кауза на семейството.

С благодарност и признателност за извършена добра постъпка , достойна за уважение и подражание , кметицата връчи  Грамота за проявена гражданска отговорност и доблест , подарък и цвете на още един жител от нашето село - Мартин Дианов Димитров.

На срещата присъства и Нейко Генчев , общински съветник във Великотърновския общински съвет от ПП ГЕРБ , собственик на издателство „Фабер” и председател на Институт за приложна музеология , които им подари книги.

Да дари надежда и радост , да върне изгубената усмивка и вярата в доброто , по-късно през деня кметицата посети с благотворителна мисия и домовете на младежи с церебрална парализа и  дете с аутизъм .

В разговор с родителите им  тя изрази своята съпричастност и морална подкрепа към здравословния проблем в семействата , като им пожела да бъдат силни и да вярват в доброто.

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов