„Етър” категоричен срещу „Дунав” /Русе/ с 3:0 - velikotarnovo.utre.bg

„Етър” категоричен срещу „Дунав” /Русе/ с 3:0

17 февруари 2019, 19:58 | Мария Христова
  • Снимка:
    фейсбук

Обща кауза в помощ на 4-годишно момченце обедини извън терена съперниците

„Етър” направи важна стъпка днес на стадион „Ивайло”, след като бе безапелационен срещу „Дунав” /Русе/ с 3:0.

Първият гол падна в първите минути на втората част след удар на Флорент Боджадж и рикошет в играч на гостите. "Болярите" нанесоха втори удар в 69-ата минута чрез Даниел Младенов. Точка на спора сложи Милчо Ангелов в 82-ата минута.

Съперниците на стадиона обаче показаха, че извън терена са обединени от всяка хуманна кауза. Така днес те, заедно с феновете си, събраха 1 109 лв. в подкрепа на 4 годишния Дариан от Велико Търново. Инициативата бе на фен клуба на „виолетовите”. Дариан Сидеров е само на 4 годинки, но страда от детска церебрална парализа и епилепсия с неуточнен произход. Макар, че още е толкова мъничък – Дариан ежедневно се бори за живота си. Периодично получава гърчове, които лекарите подтискат с медикаменти. Все още не може да ходи и не може да говори. Посещава кинезитерапевт, логопед, музикален педагог и др. Семейството му прави всичко по силите си, за да му помогне.
От скоро време заедно с родителите си посещават клиника в Турция, където провеждат редица изследвания, за да уточнят правилната диагноза на момчето, за да последва лечение.
До сега родителите на Дари са се справяли сами, но честите пътувания и разходите по изследванията вече са непосилни за тях. Сумата, която им е нужна, е около 10 000 лв.

За повече информация посетете страничката му Помогни на ДарианКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета