Над 20 договора с туроператори сключи „Царевград Търнов“ на ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО 2019

Мисия

18-02-2019, 14:48

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

На борсата бяха представени новите туристически пакети и маршрути в града и региона

Велико Търново привлече интереса на туроператорите и  посетителите на Международната туристическа борса ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО 2019.       На 36-тото издание на изложението Общинската  туристическа агенция „Царевград Търнов“, която представяше старата столица, е сключила над 20 договора. За новия туристически сезон са подновени отношенията с над 15 досегашни партньора и са сключени 5 нови договора. Болшинството от договорите са с български туроператори, които организират групови и индивидуални посещения на чуждестранни туристи. Броени дни след края на борсата един от новите партньори на „Царевград Търнов“ вече е  довел организирани групи туристи в града, съобщи управителят на дружеството Борислав Йорданов.

На ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО 2019  Велико Търново отново заяви позицията си като най-добрата дестинация за културен туризъм в България. Старата столица впечатли посетителите на изложението и с модерната визия на своя щанд от 36 кв.м. представящ града като съчетание на историческо наследство и динамична съвременна култура. 

На борсата бяха представени и новите туристически пакети и маршрути в града и региона, както и знакови културни събития като Международно туристическо изложение „Културен туризъм“, Летния сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете“, Международния фестивал на историческите възстановки, Фестивалът за класическа камерна музика Arbanassi summer music, Нощта на Самоводската чаршия и фестивала на занаятити и др.  

36-тото издание на международното изложение ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО се проведе от 14 до 16 февруари в Интер Експо център, София. Това е най-важното събитие в календара на туристическата индустрия в България, което всяка година привлича водещи компании от страната и света.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)