Детска градина «Васил Левски» в Свищов отбеляза своя патронен празник

Велико Търново Лайф

19-02-2019, 15:03

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Тържеството уважи и зам.-кметът Анелия Димитрова

146-годишнината от обесването на Апостола на свободата бе отбелязана днес в Свищов. Децата от детска градина „Васил Левски“, заедно със своите педагози и гости почетоха паметта на най-достойния българин. На патронния празник представители на община Свищов бяха зам.-кметът Анелия Димитрова, директорът на дирекция "Култура и културно наследство" Росен Маринов и Румяна Кузева - началник отдел "Образование" към Общината.

Програмата, която по достоен начин отбеляза героизма и великото дело на Васил Левски докосна сърцата на всички присъстващи и беше пример за това, как трябва да се почитат и пазят живи спомените за великите българи.

„Днес за него са цветята, днес се прекланяме пред подвига, пред саможертвата на най-силния български символ, чието име носи нашата детска градина..“, каза директорката на детската градина Антония Матова, като пожела на децата този първи урок по родолюбие да остане в сърцата им завинаги.

Зам.-кметът Анелия Димитрова също приветства децата и персонала по повод патронния празник на детското учебно заведение и подчерта, че саможертвата на Левски е в името на това да бъдем единни, като народ и като нация и в името на България. „Днес е специален ден, в които историческата ни памет, като народ, ни кара да се чувстваме и горди, и силни, и единни, затова, мили деца, растете горди българи, пазете историята в сърцата си, и винаги се стремете да пазите, и изпълнявате заветите на Васил Левски!“, каза в прочувственото си слово зам.-кметът на Свищов, след което по традиция поднесе подаръци от името на общинското ръководство.

В знак на преклонение пред Апостола, бяха поднесени цветя и венци на паметната плоча в двора на детската градина, след което присъстващите си направиха обща снимка за спомен от специалния ден.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)