Новият светофар на ул. „Краков“ в Търново ще работи само по необходимост

Мисия

20-02-2019, 11:37

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Започнаха пробите, комисия следи на място работата на контролерите

Новият светофар, монтиран на кръстовището на улиците „Краков“, „Арх. Георги Козаров“ и подхода към новия хипермаркет на „Кауфланд“, ще работи по необходимост – при интензивен трафик, затруднения при преминаване през пресечката или при пресичане на пешеходците и др. Уредбата е закупена от фирмата инвеститор, а осигуряването й бе изискано със строителното разрешение, във връзка с безопасността на движението и най-вече на хората, които ще пресичат пеша.

При пробите тази седмица стана ясно, че светофарът помага за контрола върху трафика и не създава затруднения. Комисия, специално назначена от кмета на старопрестолния град Даниел Панов, следеше на място работата на уредбата и влиянието й върху организацията на движението. Режимите на светофара са изготвени както след наблюденията на място, така и чрез анализ на трафика в различните моменти от денонощието благодарение на постъпващия в реално време сигнал от видеокамерите на кръстовището.

Заради очаквания засилен трафик след отварянето на хипермаркета и предвид близостта на пътен възел „Качица“, светофарната уредба няма да работи, а регулирането на движението ще се извършва от полицаи. Впоследствие светлинните трафик устройства ще работят при необходимост и според предписанията на „Пътна полиция“.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов