От Велико Търново тръгва филмът на Иван Ничев „Можеш ли да убиваш”

Велико Търново Лайф

20-02-2019, 12:22

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Лентата ще бъде показана при откриването на новия модерен киноцентър в читалище „Искра”

Откриването на новото кино в читалище „Искра” в град Велико Търново ще се състои на 22-ри февруари от 19:00 часа. Гости ще бъдат читалищното настоятелство, управителите на фирмата оператор, официални лица, местни културни дейци, представители на бизнеса, близки, приятели и роднини на хората реализирали този труден проект. От 23-ти февруари киното ще отвори врати и за първите си зрители и ще започнат регулярни прожекции. 

За пръв път в град Велико Търново ще дебютират т.н. „Семейни билети“, които ще бъдат два вида – голям и малък. Големият е предназначен за четиричленни семейства, а малкият – за тричленни. Идеята зад този комбиниран билет е да се даде ценова преференция, която да направи киното ценово по-достъпно забавление за цялото семейство. Това разбира се ще бъде в съчетание с обичайните намаления за ученици, студенти, пенсионери и хора в неравностойно положение.


Отново за пръв път в града зрителите ще могат да си закупят на цена от 2 лева „Карта за лоялност“. При всяко посещение и извършвайки покупка зрителите ще събират точки, които в последствие ще могат да осребрят за безплатни билети, пуканки, очила, напитки и т.н.

 

На официалната церемония по откриването на новото културно средище на град Велико Търново специални гости ще бъдат режисьорите Иван Ничев и Андрей Хадживасилев, които ще представят последните си филмови проекти.

 

Големият български режисьор Иван Ничев ще представи новия български филм „Можеш ли да убиваш“, като това ще бъде и националната премиера на филма, който тръгва по екраните от 1 март.

Младият творец даровит творец Андрей Хадживасилев ще представи своя забележителен детски филм „Случаят Кюри“, който вече мина своето масово разпространение, но предвид, че търновската публика не е имала възможност да види това заглавие на голям екран, създателят и домакините организират специална прожекция в рамките на откриването.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)