1,3 млн. лв. са средствата за спорт през 2019 г. в Община Горна Оряховица - velikotarnovo.utre.bg

1,3 млн. лв. са средствата за спорт през 2019 г. в Община Горна Оряховица

20 февруари 2019, 14:25 | Мария Христова
  • Снимка:
    община Горна Оряховица

Над 370 хил. лв. ще бъдат вложени в дълготрайни инвестиции в материалната база

1,3 лв. са средствата в бюджета на Община Горна Оряховица за 2019 г., за развитие на спорта. Малко над 1 млн. лв. са предвидени за издръжка на спортните клубове, базите, стадион „Локомотив“, спортните игрища, спортна зала „Никола Петров“ и пр. 400 хил. лв. през тази година са парите за спортните клубове. От тях 300 хил. са за ОФК „Локомотив“ (250 хил. лв. за отбор мъже и 50 хил. лв. за Детско юношеска школа). Средствата могат да бъдат изразходвани за спортни екипи, пособия и уреди, медицински прегледи, транспортни разходи, съдийски, организация на състезания, награди, храна на спортисти, командировки, медикаменти, възнаграждения и хонорари, свързани с организацията на спортната дейност.

Над 370 хил. лв. тази година ще бъдат вложени в дълготрайни инвестиции в материалната база. Сред тях са изграждането на съблекалня за ДЮШ, залата по бокс, която тази година предстои да бъде завършена и др.

От 2015 г. до сега, общият размер на средствата, които Общината дава за спорт възлизат на 5,7 млн. лв. Средно на година парите за спорт са малко над 1,1 млн. лв. Всяка година Община Горна Оряховица инвестира средно по близо 270 хил. лв. в спортните бази.

Близо 30 са спортните клубове в общината с над 2 500 състезатели. Базата, в която те провеждат тренировъчната си дейност се ползва безвъзмездно от спортните клубове. Все повече Горна Оряховица се предпочита като домакин за организиране на различни турнири през годината. В подкрепа на това са фактите, че през 2018 г. в Спортна зала “Никола Петров” са проведени 88 състезания в 117 състезателни дни. В състезанията са се включили общо 6 580 спортисти.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета