Започва дългоочакваният ремонт на Републикански път II-52 през свищовското село Вардим

Мисия

21-02-2019, 10:27

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Стойността му е близо 10 млн. лв.

Официално бе подписано възлагателно писмо към фирмата изпълнител от Агенция „Пътна инфраструктура“, с което се възлага изпълнението на рехабилитацията на Републикански път II-52, от частта преминаваща в границите на област Велико Търново през село Вардим до град Свищов.

Очаква се през месец март да стартират строително-монтажните работи, които ще започнат от границата с област Русе и ще продължат по посока село Вардим. Стойността на дългоочаквания ремонт на пътната инфраструктура възлиза на близо 10 млн. лв. Към този момент са осигурени половината от средствата, с които  ще започнат строително-монтажните работи през пролетта.

Припомняме, че лошото състояние на 18,6 километровия път от години е сериозен проблем за жителите на град Свищов и село Вардим, което е предпоставка за редица пътнотранспортни произшествия. В следствие на системното и аргументирано настояване от страна на общинското ръководство, проблемът беше чут и до месец ще стартират реалните действия по възстановяване на пътната настилка.

След приключване на ремонтните дейности, подобряването на условията за шофиране ще допринесат за нормализиране транспортния трафик и ще гарантират безопасността на пътуващите в тази част от територията на община Свищов.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов