Спортната зала в Павликени вече има нова настилка и нови съоръжения

Спорт

21-02-2019, 12:27

Снимка:

община Павликени

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Общата стойност на ремонтните дейности е близо 150 000 лв.

Спортна зала „Йордан Петров – Графа“ отвори отново врати в Павликени след сериозен ремонт. Подменена е подовата настилка, доставени са нови спортни съоръжения врати за хандбал, мрежа със стойки за волейбол, мрежа за тенис и мултифункционално спортно табло с безжично управление. Официалното откриване на обекта направиха кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов и представителят на фирмата-изпълнител „Арете Строй“ ЕООД арх.Атанас Христов.

„Ние не само изграждаме напълно нови обекти, но и се стремим да поддържаме в спретнат и комфортен вид съществуващите. Правим всичко по силите си да осигурим на спортуващите в Павликени инфраструктура и съоръжения, с каквито малко общини от нашата категория  могат да се похвалят. Развитието на спорта е приоритет в управлението на община Павликени. Само за последните четири години в нашия град вече имаме новосъздадени клубове по шахмат, тенис на маса, водни спортове, както и офроуд клуб“, каза инж. Манолов.

Общата стойност на ремонтните дейности е 149 639,26 лв. с ДДС. Цялата сума е осигурена от бюджета на Община Павликени.  Ремонтът се проведе в периода от ноември до февруари т.г. от фирма „Арете Строй” ЕООД, гр. София , която спечели обществената поръчка. С така изпълнените дейности беше подобрена средата и условията за активен спорт на жителите на Община Павликени.

Главната цел на ремонта бяха подмяната на подовата настилка и монтажът на съвременна подова спортна система, сертифицирана за няколко вида спорт. Освен новата спортна настилка е доставено и монтирано спортно оборудване: комплект врати за хандбал с мрежи, комплект мрежа със стойки за волейбол, комплект мрежа за тенис със стойки и мултифункционално спортно табло с безжично управление. Върху новата настилка е направена спортна маркировка за четири вида спорт.

Община Павликени е изготвила и проект за цялостна реконструкция на сградата. Неговата стойност е 909 068,62 лв. С него Общината трябваше да кандидатства за финансиране по Програма за развитие на селските райони 2014-2020, но поради промяна впоследствие в условията и критериите за подбор и най-вече драстично намалената  максимална стойност на допустимите разходи, това не беше осъществено.

Затова ремонтът на спортната зала ще бъде извършен на етапи. По тази причина в Бюджет 2018 на Община Павликени бяха предвидени средства за ремонт единствено на спортната настилка и монтаж на спортни съоръжения.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов