Чрез фотоси търновските медици показват раждането и борбата за живота

Животът

21-02-2019, 12:56

Снимка:

Марина Чамуркова

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Марина Чамуркова засне лекарите в МОБАЛ

Екипът на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ показва в снимки животът и динамика в различните болнични отделения. Идеята за това се зародила спонтанно, разказват лекарите. Автор на вдъхновяващите кадри е известната великотърновска фотографка Марина Чамуркова.
За да покаже животът в болницата, такъв какъвто е, далеч от общоприетите представи на хората, авторката прекарва няколко дни плътно до различните лекарски екипи, присъства на операции и снима медиците,  докато спасяват човешки животи.
Едни от най-вълнуващите кадри, които Марина Чамуркова успява да улови през обектива си, е раждането на нов живот, което е и един от натоварените с отговорност и емоции момент във всяка болница, които специалистите по акушерство и гинекология съпреживяват с бъдещите родители ежедневно.
Само за няколко часа фотосите успяха да трогнат стотици хора в социалните мрежи, които признават, че за първи път се замислят колко всъщност емоционално и физически е натоварена лекарската професия.
Това е и идеята на медиците там, които чрез тези снимки искат да покажат на хората, че изборът да бъдеш лекар не е просто професия, а призвание, на което се отдаваш за цял живот. Това е избор, който изисква самодисциплина, саможертви и огромна сила на духа.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)