Условна присъда получи служител, проиграл близо 12 000 лв. служебни пари - velikotarnovo.utre.bg

Условна присъда получи служител, проиграл близо 12 000 лв. служебни пари

22 февруари 2019, 14:04 | Мария Христова
  • Снимка:
    архив

Присъдата на Районен съд подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Велико Търново

Районна прокуратура – Велико Търново постигна осъдителна присъда по обвинение на длъжностно лице, извършило  присвояване на средства от фирма, в която работи.

В.К. е осъден на една година лишаване от свобода, с три години изпитателен срок за това, че на 22.01.2018 г. в гр. Велико Търново, в качеството на длъжностно лице – шофьор на лекотоварен автомобил в „Шарков Инком“ ООД – гр. Велико Търново, присвоил чужди пари в размер на 11 787.04 лв., собственост на дружеството, връчени и поверени му в това качество да ги пази и управлява, във връзка с доставени от него стоки на различни търговски дружества и еднолични търговци.

 

Обвиняемият работел в дружеството като шофьор на лекотоварен автомобил. Всяка сутрин, получавал от склад на фирмата, предварително заявени от клиенти стоки, които следвало да достави на купувачите и имал задължение да получи от тях в брой стойността им, и да я отчете. На 22.01.2018 г., сутринта обвиняемият получил от склада стоки, които доставил на клиенти, а те му връчили в брой цялата дължима сума по всяка фактура. След като доставил стоките, обвиняемият се върнал в дружеството, но не отчел парите и стоковите разписки  в размер общо на 11 787.04 лв. Взел парите и същата вечер посетил казино, като проиграл на хазарт  цялата сума.

Присъдата на Районен съд подлежи на обжалване пред Окръжен съд – В. Търново.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета