Екип от СУ „Емилиян Станев” беше на визита в Германия по Еразъм+

Велико Търново Лайф

24-02-2019, 13:00

Снимка:

СУ "Емилиян Станев"

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Педагозите наблюдаваха уроци във Freie Waldorfschule Evinghausen в Брамше

Екип от СУ ,,Емилиян Станев“ участва във визита по проект Еразъм+ Ключова дейност 1, Сектор „Училищно образование“ “ на тема „Педагогика на културното наследство“.

Педагозите наблюдаваха уроци във Freie Waldorfschule Evinghausen Брамше, Германия, където учениците се обучават по философията на Рудолф Щайнер /Валдорфска педагогика/ от 1 до 12 клас. Учителите присъстваха на основни уроци по математика, испански, руски и английски език, история, история на изкуството, политика, музика и др., а след часовете станаха свидетели как учениците творят в работилници по интереси. Така екипът се запозна с добри практики по отношение на:  комплексния подход в обучението и възпитанието, работата в екип с ученици и учители; интегрирането на изкуствата в обучението;

- организирането на практически дейности в час за усвояването на преподаденото.

Усвоените от участниците в проекта умения ще допринесат за промяна в техните компетенции за активно използване на културата, историята и произведенията на изкуството като ресурс в учебното съдържание. Обучените учители ще могат гъвкаво да ползват учебните програми, в които успешно да интегрират изкуствата и културата, дори да оптимизират съдържанието им в частите, в които това е възможно – разширена и факултативна подготовка, клубни дейности (ателиета, концерти, изложби), с акцент върху повече часове за практически дейности и експерименти.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов